Ljus hörnlägenhet i populär +55 förening.

Info Karta Bilder

Trollesundsvägen 52, 4tr | Bandhagen

Välkommen till en mycket ljus hörnlägenhet med ett fritt och soligt läge i den populära +55 föreningen på Trollesundsvägen 50-52. Lägenheten känns rymlig och har en njutbar inglasad balkong som blir som ett extra rum. Angenämt och socialt boende med många aktiviteter och fina gemensamma utrymmen. Bekvämt boende med hiss. Nära affärer och kommunikationer i Bandhagens Centrum.

VISNING

4/2 mellan klockan 12.00-13.00
5/2 mellan klockan 18:30-19:00

PRIS: 1 875 000 kr / bud

Grundfakta


Antal rum: 2 rum och kök
Varav sovrum: 1
Förening: HSB Brf Timmermannen
Avgift/mån: 5 493 kr
Ingår i avgiften: Värme, VA, bas kabel-TV
Balkong: Inglasad balkong
Boarea: 65,5 Kvm

Byggnad m.m.


Byggnadsår: 1993
Uppvärmning: Fjärrvärme
TV / Data: Com hem

Driftkostnad


El: 3 072 kr/år
Total driftkostnad: 3 072 kr/år

Planritning Årsredovisning Stadgar

Allmänt

Denna ljusa och välplanerade hörnlägenhet med fönster i två väderstreck har ett av de bättre lägena i fastigheten på 4:e våningen. Lägenheten har rymliga rum och en stor inglasad balkong i bästa ost-, syd-, västläge med fri utsikt. Stabil och populär HSB-förening +55 där medlemmarna ordnar många trevliga aktiviteter. Eftertraktat läge väldigt nära centrum och Tunnelbana. Med tunnelbanans gröna linje är man vid T-centralen på drygt en kvart.

Entré

Entrén har en garderob och en rejäl hatthylla. Ny säkerhetsdörr.

Rum

Ljust härligt vardagsrum med ljusinsläpp i två väderstreck. De stora fönstren ger lägenheten rymd och det är fin utsikt både vinter som sommar. Fönsterbänkar i marmor och en generös takhöjd på 2,40 m. Parkettgolv.

Balkong

Stor inglasad balkong med sol hela dagen från morgon till kväll. Skyddad från insyn och fri utsikt.

Balkongen som man når från köket är generös och har ett fritt läge från öster till väster. Balkongen är inglasad och fungerar som ett extra rum under en stor del av året. Glaspartierna går att skjuta åt sidan för att öppna upp. Balkongen är också perfekt för hemmaodlaren!

Kök & matplats

Rymligt och trivsamt kök med fönster, både i öster och i sydväst, som ger bra ljus året runt. I köket finns det plats för ett stort matbord. Från köket är utgången till den inglasade balkongen. Det är gott om förvaringsmöjligheter i köket och det finns både ett stort kylskåp samt ett frysskåp. Ugnen är placerad i bekväm midjehöjd. Spishäll med plattor och en fläkt.

Sovrum

Luftigt sovrum med fönster mot öster. I sovrummet finns två garderober.

Badrum

Badrummet är rymligt och är bekvämt utrustat med både badkar och dusch. I badrummet finns det plats för en tvättmaskin. Våtrumsmatta på golvet och vitt kakel på väggarna.

Avgift, TV och bredband

I avgiften ingår basutbud kabel-TV från Com Hem. Årsavgifterna har varit oförändrade i många år och det finns inga planer på någon höjning.

Brf Timmermannen

Brf Timmermannen är en s.k. äkta förening som upplåter 54 st lägenheter med bostadsrätt. Föreningen erbjuder en mängd sociala mervärden och aktiviteter. Det är en mycket populär seniorförening för +55 år. De fina allmänna utrymmen används flitigt såsom samlingssal, bastu med duschar och en festlokal. För de som vill anordnas allt från sångkvällar, bokcirklar, julbasar, musikuppträdande och en hel del annat under årets alla månader. För gäster finns det både en övernattningslägenhet och ett par övernattningsrum. Det finns också en snickarbod. Föreningen har 2 välutrustade tvättstugor. Det finns cykelrum, sopsortering och varje lägenhet disponerar ett rymligt källarförråd. Husets byggnadsår är 1993 och föreningen innehar marken med tomträtt. Föreningen har en 20-årig underhållsplan och amorterar på lånen. Föreningen har en god ekonomi och det finns inga planer på någon avgiftshöjning.

Garage och parkeringsplatser finns att hyra via samfälligheten för 625 kr/mån. Viss kötid förekommer men det är omsättning. Läs Årsredovisningen för mer detaljerad information.

Omgivningar

Bandhagens centrum invigdes 1954 längs den gröna tunnelbanelinjen för lättillgänglighet och här arbetas det idag för en blandning av kultur och handel, gärna i retrostil som förhöjer upplevelsen. Torget och fontänen är utformade av Erik Glemme, känd landskapsarkitekt som bl.a. har planerat Rålambshovsparken och Norr Mälarstrands strandpromenad. Alla butiker uppmanas att sätta upp nya retroskyltar i neon. I centrum finner man allt från en mataffär, bageri och konditori, tobakshandel, frisör, restauranger, blomsterbutik, apotek, kemtvätt, bibliotek, pub och cafeér. Bandhagens karaktär av låghus med mycket grönska blandat med punkthus är typisk för sin tid och klassad som kulturminneshistoriskt värdefull av Stockholms Stadsmuseum.

I närområdet finns även Högdalens centrum som är ett modernt centrum med sim- och sporthall och ett flertal butiker samt torghandel. Idag finns ca 50 butiker och all tänkbar service samt vårdcentral. I sim- och sporthallen finns även gym och bowling.

Bandhagen är ett lugnt område som har närhet till både staden och en mångfald naturupplevelser. Grönområdet Bandängen erbjuder boulebana, parklek med plaskdam för barn och är utmärkt för picknick. Närhet även till det välbevarade naturområdet Majoskogen med vackra promenadstråk. Inte långt från Högdalen finner man badsjön Magelungen. Det finns mycket att upptäcka!

Kommunikationer

Utmärkta kommunikationer med både tunnelbana och buss. Med tunnelbanans gröna linje tar man sig in till T-centralen på drygt en kvart. (Konstnärlig utsmyckning: Linear, en stor tumstock av den danske konstnären Freddy Fraek) Bussar går bl.a. till Skärholmen och till Älvsjö där man kan byta till pendeltåg. Nattbuss 195 stannar i Bandhagen. Det är lätt att köra bil både norr- och söderut, man är snabbt ute på både E4:an, Nynäsvägen och Huddingevägen.

Tillträde & Budgivning

Tillträde enligt överenskommelse. Om fler än ett bud kommer in kan budgivning förekomma och priset kan bli högre. Vid budgivning är det en sk. öppen budgivning med fri prövningsrätt. Detta innebär att de bud som lämnas redovisas till de övriga spekulanterna. Fri prövningsrätt innebär att säljaren har rätt att sälja till vem han/hon vill och behöver inte sälja till högstbjudande. Bindande avtal träffas först när båda parter har undertecknat köpekontrakt. Budlistan lämnas till slutgiltig köpare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och föreningen. Uppgifterna kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du/ni en undersökningsplikt som innebär att köparen ska undersöka/kontrollera både själva bostadsrättsföreningen och lägenheten.

För boendekostnadskalkyl, ev. låneansökningar var god kontakta mäklare Pia Andersson. Medlem i Fastighetsmäklarförbundet FMF.

Anmäl intresse

Karta