En pärla, ett lantställe för rekreation eller för permanent boende.

Info Karta Bilder

Södra Edebyvägen 9 | Väddö, Norrtälje

En pärla, ett lantställe för rekreation eller för permanent boende. Boningshuset har ett härligt stort bondkök med järnspis och ett luftigt sällskapsrum med en stilig kakelugn. Lummig och mysig tomt som är vackert inramad med stenmurar, praktfulla träd och syrenhäckar. Bästa sydvästläge på tomten, som badar i sol från morgon till kväll. Detta är ett rent sommarnöje som har används året runt! Möjligt med tillträde omgående.

VISNING

Söndagen den 20 maj klockan 12.00-13.00

PRIS: 2 375 000 kr / bud

Grundfakta


Antal rum: 3 rum och kök
Varav sovrum: 2 – 4
Eldstad: Kakelugn och järnspis
Tomtarea: 1 850 Kvm
Boarea: 69 Kvm

Byggnad m.m.


Byggnadstyp: 2 plans hus
Byggnadsår: 1909
Byggnadsår kommentar: huset kan vara från sekelskiftet
Fasad: Trä
Tak: Betongpannor
Plåtarb: Lackerad plåt
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Grundläggn: Torpargrund
Grundmur: Natursten
Murstock: Tegel
Fönster: 2-glas
Vatten och avlopp: Enskilt vatten året om. Egen borrad brunn med pump. Avlopp saknas.
Uppvärmning: Kakelugn, järnspis samt elelement
Ventilation och kyla: Självdrag

Taxeringsvärde


Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad:
347 000
Tomt: 324 000
Totalt: 671 000
År: 2015
Kod: 220
Byggår: 1909
Värdeår: 1929

Driftkostnad


El: 10 700 kr/år
Samfällighet: 750 kr/år
Renhållning: 1 400 kr/år
Övrigt: 2 350 kr/år
Total driftkostnad: 15 200 kr/år
Driftkommentar: Huset har används året runt

Planritning

Allmänt

Huset påminner om Sörgården i Bullerbyn och det är en sjönära boningplats där lyxen idag är det enkla, det bevarade, som också kan renoveras för permanent boende. Alla byggnader är i gott skick och väl omhändertagna genom årens gång och huset är tilläggsisolerat.

Boningshuset är från förra sekelskiftet och uppvärmningen är el, kökets järnspis och rummets kakelugn. Det stora sociala bondköket har en murad spiskåpa och en klassisk järnspis från Husqvarna. Enkel köksutrustning med elspis, kyl & frys. Varmvattenberedare. Köket har ett nyare trägolv och här finns en jordkällare för årets skördar av potatis, saft och sylt, bär eller vin.

I sällskapsrummet finns en ståtlig kakelugn som sprider värme och lugn. På golvet ligger vackra, genuina kilsågade trätiljor. På övervåningen finner man två sovrum med trägolv, ett litet allrum och två kattvindar som är tillräckligt stora för att användas som små sovrum.

Vissa delar är fortfarande orörda sedan sekelskiftet. Här finns vackra detaljer bevarade såsom pärlspont, spegeldörrar, gedigna plankgolv, detaljer i original som får det att kännas som om tiden stått stilla. En perfekt nutida plats för att finna ro och avkoppling, ha fest och trevlig samvaro.

Inbäddat i trädgården med sällskap av fågelkvitter finns ett charmigt utedass i boden. I boden finns också en snickarverkstad och plats för trädgårdsredskap samt utrymme för ved. Med en enkel slang från köket kan man ta sig en uppfriskande utedusch.

I trädgården finns även en relativt ny friggebod som används som ett trevligt gästhus.

Gammal och fin trädgårdstomt med stolta träd såsom lönn och gran. Här finns också krusbär, äppelträd, syrenhäckar, och en äng av lupiner. Trädgården blommar medsnödroppar, blåsippor, vitsippor, påskliljor, gullvivor, tulpaner,och rhododendron m.m. En grön handpump finns vid den gamla grävda brunnen. I trädgården finns många olika platser för möbler och ”rum” att njuta i och gräsmattan bjuder in till lek och spel. Hissa flaggan och idyllen är nära.

Omgivningar

Närmiljön, åt ena hållet Väddö kanal med naturliga strandbad, kommunal badplats (Mjälbybadet) och båtplatser, åt andra hållet vandringsstigar i skogen mot det öppna Ålands hav. Utmed havet går populära Roslagsleden (106 lättvandrade kilometrar från Danderyd till Grisslehamn)

Edeby är en gammal by med anor och mycket historia. Här vid Väddö kanal fanns bl.a. en ångbåtsbrygga och en viktig fiskehamn – Nothamn – vid Ålands hav. Eldsjälar har gjort en innehållsrik och intressant hemsida som är väl värd ett besök; www.edeby-by.se. Väddö kyrka i närheten bjuder på konserter och artistframträdande på sommaren.

Ca 4 km söder om Edeby ligger Älmsta som erbjuder det mesta man kan önska. Här finns många småföretag och butiker, marin service och restauranger. Ica Väddö gör inte någon besviken och i Älmsta finns bl.a. en järnaffär, en pappersstuga som också är ombud för systembolaget, en stor möbelaffär, handelsträdgård, gårdsmejeri, antikaffärer och i omgivningarna brukar det dyka upp en hel del loppisar sommartid. I Älmsta finns en Idrottsplats med många familjeaktiviteter och lite söder om Älmsta ligger den natursköna golfbanan Väddö GK som också erbjuder skidspår vintertid.

Till Grisslehamn med aktivit fiskeläge, restauranger, bageri och butiker och inte minst Albert Engströms ateljé är det ca 10 km. Anrika Hotel Havsbaden har genomgått en helrenovering och öppnar i sommar med restauranger och Sveriges största hotell spa-anläggning. Från Grisslehamn går färjetrafik till Åland med Eckerölinjen. En trevlig dagsutflykt!

Bra kommunikationer med 200 m till busshållplatsen för buss nr 637 som går mellan Norrtälje och Grisslehamn. Med bil tar det drygt 1 tim till Stockholm (ca 10 mil) och lika nära är det till Uppsala.

Gemensamhetsanläggning

Gemensamhetsanläggning Norrtälje EDEBY GA:10
fnr_010431242

Tillträde och bud

Tillträde enligt överenskommelse, möjlighet finns till ett omgående tillträde. Om fler än ett bud kommer in kan budgivning förekomma och priset kan bli högre. Vid budgivning är det en sk. öppen budgivning med fri prövningsrätt. Detta innebär att de bud som lämnas redovisas till de övriga spekulanterna. Fri prövningsrätt innebär att säljaren har rätt att sälja till vem han/hon vill och behöver inte sälja till högstbjudande. Bindande avtal träffas först när båda parter har undertecknat köpekontrakt. Budlistan lämnas till slutgiltig köpare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren. Uppgifterna kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du/ni en undersökningsplikt som innebär att köparen ska undersöka/kontrollera fastigheten.

För boendekostnadskalkyl, ev. låneansökningar var god kontakta mäklare Pia Andersson. Medlem i Fastighetsmäklarförbundet FMF.

Anmäl intresse

Karta