Stilfull 2,5:a invid Tessinparken

Info Karta Bilder

Ängskärsgatan 3, Nedre Gärdet/Östermalm, Stockholm

Välkomna till denna smakfulla och luftiga 2,5:a med en öppen spis i ett stiligt vardagsrum. Möblerbar balkong mot grönska och vy över Tessinparken. Lägenheten har en smart kontorshörna invid entrén. Moderna och utvalda materialval har på ett varsamt sätt integrerats med fina funkisdetaljer i original. Attraktivt läge vid Tessinparken i populära och lugna kvarter på Nedre Gärdet med direkt närhet till restauranger, service, city och utmärkta kommunikationer.

Ängskärsgatan 3, Nedre Gärdet/Östermalm, Stockholm

Välkomna till denna smakfulla och luftiga 2,5:a med en öppen spis i ett stiligt vardagsrum. Möblerbar balkong mot grönska och vy över Tessinparken. Lägenheten har en smart kontorshörna invid entrén. Moderna och utvalda materialval har på ett varsamt sätt integrerats med fina funkisdetaljer i original. Attraktivt läge vid Tessinparken i populära och lugna kvarter på Nedre Gärdet med direkt närhet till restauranger, service, city och utmärkta kommunikationer.

VISNING

Kontakta mäklaren för visning!

Utgångspris: 6 375 000 kr/bud

GRUNDFAKTA

Adress Ängskärsgatan 3, 1 tr
Boarea 61 kvm
Antal rum 2,5 rum och kök
Varav sovrum
1
Balkong Ja

Bostadsrättsförening Brf Ängskäret 3
Lägenhetsnummer
3005 / 1101
Andelstal 2,99292%
Avgift 3 071 kr/m. inkl. Värme, VA, + Bas-TV Tele2

BYGGNAD M.M.

Byggnadsår 1935
Hiss Ja
Uppvärmning Fjärrvärme
Internet Öppen fiber
Energi 158 kWh/kvm/år

DriftSkostnad

Elkostnad ca 208 kr/mån
Driftkommentar Hemförsäkring ej medräknad

Ansvarig fastighetsmäklare

Pia Andersson, auktoriserad fastighetsmäklare.
Tel 08-660 00 10, mobil 070-311 68 88.
[email protected]

Årsredovisning Stadgar Planlösning Energideklaration

Beskrivning

Tilltalande och rymlig lägenhet med en fin balkong och stora fönsterpartier i burspråk som ger ljus och vy åt flera håll.

Lägenheten upplevs väldigt social med delvis öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum.

Smakfullt och modernt kök. Köket är välutrustat med diskmaskin, varmluftsugn, induktionshäll, designad köksfläkt, inbyggd mikrougn samt kyl-/frys.

Matplatsen intill köket har stora fönster i burspråk och utgång till balkong.

Balkongen har ett lugnt läge med vy över grönska och Tessinparken utan direkt insyn.

Vardagsrummet är både rymligt och stiligt med en fungerande och vacker öppen spis vid matsalsdelen. Vardagsrummet har originalparkett, fönsterbrädor i sten och riktigt stora fönsterpartier.

Rofyllt och tyst sovrum med plats för dubbelsäng. I sovrummet finns en generös och funktionell garderobsvägg med skjutdörrar.

Badrummet är inrett med handfat, spegelskåp, handdukstork, dusch och en ny kombinerad tvättmaskin/torktumlare (2022).

I entrén finns klädhängare för ytterkläder och en garderobsvägg med skjutdörrar. Säkerhetsdörr.

Invid entrén finns en smart och lugn kontorshörna.

Lägenheten är smart planerad och det finns mycket goda förvaringsmöjligheter med stora inredda garderober samt ett rymligt loft över hela kontorsdelen.

Ängskärsgatan är en tvärgata in mot Tessinparken som är en klassik och omåttligt populär barockpark med fontän, grusgångar, parkbänkar, vackra blommor och kantat av ståtliga kastanjeträd. I parken finns en omtyckt uteservering. Den övre delen mot Askrikegatan är modernare med plaskdamm och lek. Alla tvärgatorna invid Tessinparken har karaktäristiska rogivande grönskande gårdar mellan husen och kvarteren runt omkring är levande.

Här finns många små servicebutiker, mataffärer, restauranger och Fältöversten med all tänkbar shopping, service, mataffärer, caféer etc. Östermalm och Nedre Gärdet erbjuder det bästa av två världar. Här promenerar man ner till Stureplan eller till Strandvägen och lika fort tar du dig ut på Gärdet, till Lill-Jansskogen eller Djurgårdens grönskande natur. Runt hörnet finns utmärkta kommunikationer med både tunnelbana, Gärdet och Karlaplan, samt ett flertal busslinjer, 1, 4, 54, 72.

Brf Ängskäret 3

Brf Ängskäret 3 har ett attraktivt läge på Nedre Gärdet precis intill vackra Tessinparken.

Föreningen bildades 1999 och förvärvade fastigheten 2001. Det är en tidstypisk funkisfastighet från 1935 med grönskande trädgårdar på fram- och baksida. Ingången är stenbelagd och kantad med rosor och blommor fram till ekporten som är renoverad i original. Föreningen består av 32 st brf-lägenheter och 2 hyreslokaler. Föreningen har en härlig takterrass som är öppen för alla medlemmar. På vinden finns också en nyrenoverad övernattningslägenhet med pentry och WC.

Lägenheten disponerar ett förråd. Cykelförråd i källare och en fräsch tvättstuga med tre maskiner, en torktumlare samt ett torkskåp.

Fastigheten är ansluten till Tele2 (f.d. Com Hem) och i avgiften ingår ett TV-basutbud. Öppet fiber med individuella avtal.

Inga beslut om avgiftshöjning finns, uppdaterat maj 2022. Närmast väntar normalt underhåll och inom de närmsta åren en balkongrenovering.

I årsredovisningen redogörs för små och stora renoveringar, här är ett axplock:

2020 – Relining av köksstammar

2018 – Byte av fjärrvärmecentral

2014-15 – Renovering av liggande stam i källarplan, relining av köksstammar

2008 – Omläggning av tak

2008 – Säkerhetsdörrar

2003 – Stambyte av badrum och WC

2002 – Omputsning av fasad

Anmäl intresse

Karta