Optimalt på Askrikegatan. Längst upp vid den perspektivanlagda Tessinparken på Nedre Gärdet

Info Karta Bilder

Askrikegatan 15 | Gärdet Östermalm, Stockholm

Denna ljusa 2:a ligger högst upp i en av de vita ”funkisstadsvillorna” på eleganta Askrikegatan. Lägenheten är i bästa skick med öppen planlösning, öppen spis och en balkong i sydvästläge med vy över Tessinparken.

VISNING

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

PRIS: 6 250 000 kr / bud

Grundfakta


Antal rum: 2 rum och kök
Varav sovrum: 1
Förening: Brf Askrikegatan 15
Avgift/mån: 3 556 kr
Ingår i avgiften: Värme, VA
Balkong: Balkong
Boarea: 53 Kvm

Byggnad m.m.


Byggnadsår: 1938
Byggnadsår kommentar: Arkitekt Sture Frölén
Uppvärmning: Fjärrvärme
TV / Data: Ip Only

Driftkostnad


El: 3 800 kr/år
Total driftkostnad: 3 800 kr/år

BRF Askrikegatan 15 Årsredovisning Brf askrikegatan 15 stadgar

Askrikegatan

Längst upp i den perspektivanlagda Tessinparken på Nedre Gärdet ligger Askrikegatan med sina fristående trevåningshus som har karaktär av stadsvillor i park och som lyfts upp på pelare. Det påstås att Askrikegatan i Stockholm har de mest elegant utformade bostadshusen i 30-talets funktionalistiska epok. I nr 15 finns nu en chans att förvärva en 2:a på 53 kvm högst upp i fastigheten med ett ljust hörnläge. Lägenheten har en öppen planlösning, öppen spis och en balkong med både eftermiddags-/ kvällssol och vy över allén och Tessinparken. Välutrustat kök, badrum med golvvärme, sovrummet har gott om förvaring. Entré med Kolmårdsmarmor och rymliga inbyggda garderober.

“Högt däruppe skymtade deras egen balkong. I de gröna blomlådorna skimrade det rött. Det var som en liten balkong ut mot livet, ett litet fågelnäste bland tusen andra under sommarhimlen”. Ur ” Två rum på Gärdet” 1948 av Per E. Rundquist.

Fastigheten och föreningen

Fastigheten har ett kulturhistoriskt värde och föreningen genomför varsamma reparationer och underhåll, allt för att behålla det höga värdet på fastigheten. Ett axplock av underhåll är: Ommålning av trapphus, nya cykelställ (2017), installation av fiber Ip only, spolning av stammar (2016), omläggning av yttertak samt ny gesimsränna i koppar, fasadrenovering och målning av fönster samt nya balkongfronter (2014). Stambyte och nya el stigare (2000-2001). Läs gärna mer om reparationer och underhåll i årsredovisningen.

Föreningen bildades 1999 och består av 18 st lägenheter varav 17 st. bostadsrätter samt 1 st. hyresrätt. I entréplanet finns lägenhetsförråd, cykelförråd, tvättstuga och 4 garageplatser. Fastigheten har en fin och grön trädgårdstomt med häckar, buskar och blommor. Här finns också 3 parkeringsplatser och ett cykelställ. Föreningen har god ekonomi och gör årliga amorteringar.

Kommunikationer och service

Området har en lugn kvarterskänsla med gångavstånd till City. Stort serviceutbud finns på Fältöversten. Fantastiska grönområden såsom Ladugårdsgärdet och Djurgården. Utmärkta kommunikationer med både tunnelbana och bussar.

Anmäl intresse

Karta