Luftig och ljus insynsskyddad pärla!

Info Karta Bilder

Essinge Brogata 39, 2 tr | Lilla Essingen, Stockholm

Insynsskyddad 1:a med högt i tak och stora fönsterpartier vilket tillsammans ger en rymlig känsla. Lättmöblerat rum med gott om plats för förvaring. Stort härligt badrum. Sovalkov med plats för 1,40 m säng. Bara ca 100 m till närmaste busshållplats. Goda kommunikationer med buss och båt. Äldre stabil förening med god ekonomi. Möjlighet till ett snabbt tillträde.

Luftig och ljus insynsskyddad pärla!

Info Karta Bilder

Essinge Brogata 39, 2 tr | Lilla Essingen, Stockholm

Insynsskyddad 1:a med högt i tak och stora fönsterpartier vilket tillsammans ger en rymlig känsla. Lättmöblerat rum med gott om plats för förvaring. Stort härligt badrum. Sovalkov med plats för 1,40 m säng. Bara ca 100 m till närmaste busshållplats. Goda kommunikationer med buss och båt. Äldre stabil förening med god ekonomi. Möjlighet till ett snabbt tillträde.

VISNING

Söndag 11/10 kl 12:00-13:00
Måndag 12/10 kl 18:00-18:30

Välkommen på visning!

PRIS: 1 950 000 kr / bud
GRUNDFAKTA

Antal rum 1 rum och kök
Förening Brf Dammsugaren 10
Avgift/mån 1 787 kr
Ingår i avgiften värme, VA
Känd avgiftsförändring Nej
Boarea 23 Kvm

BYGGNAD M.M.

Byggnadsår 1938
Fönster 3-glas
Uppvärmning Bergvärme
TV / Data IP-only

DRIFTSKOSTNAD

El 2 400 kr/år
Försäkring 1 440 kr/år
Total driftkostnad 3 840 kr/år

Årsredovisning Ritningar Stadgar Mätbevis Energideklaration

Beskrivning

Entrén har klädhängare, skohylla och två platsbyggda garderober med överskåp. Säkerhetsdörr.

Rummet är helt insynsskyddat och har genomgående fin fiskbensparkett i ek och en härlig takhöjd på hela 2,70 meter, vilket tillsammans med ljusflödet från det stora fönsterpartiet, ger en ljus och rymlig känsla. Rummet är lättmöblerat och här finns plats för både matbord, soffa, bord, bänk, TV etc.

Köket har ett fönster med utsikt och är välutrustat med kylskåp med frysfack, elspis och fläkt. Smart och trevligt kök med bra förvaringsutrymmen och många skåp.

Sovalkoven är 1,40 m djup och funktionellt placerad som tillåter vardagsrummet att förbli ett eget rum. Under sängen, loftet, finns klädhängare och trådbackar för alla kläder. Garderoberna i hallen används idag till städskåp, förråd samt för ytterkläder och skor.

Fräscht och rymligt badrum som uppdaterades 2020 med tallriksdusch, ny WC, handfat, handdukstork och ett nytt värmegolv. Stambytt år 1995. Lägenheten disponerar ett bra vindsförråd.

Omgivningar

Lilla Essingen är en spännande och omtyckt adress i Stockholm. Här bor du på en egen ö i Stockholms innerstad närmast Kungsholmen. Ön fick en bro 1907. Strandlinjen är dryga 2,3 km med varierande promenadväg längs Essingedjupet, Mariebergsfjärden, Mariebergssundet och Essingefjärden i Mälaren. Ön har båtklubbar och flera fina grönskande parker bl.a. Luxparken med utsikt över Riddarfjärden och runt omkring ön finns fina badbryggor och badplatser! Trädäcket vid Luxviken är en extra populär mötesplats vid solnedgång.

På Lilla Essingen råder en skön stämning med många olika ställen att vistas på. Här finns flera mer eller mindre kända caféer och restauranger, bl.a. Restaurang Lux som är belägen i de vackra gamla fabrikslokalerna i tegel. Utöver det finns bl.a. ICA, Tempo, kemtvätt, apotek, bageri, gym, deli, chokladbutik, frisör och affärer.

Det är endast ca 100 m till närmsta busshållplats och kommunikationerna är utmärkta med buss nr 1 och 56 (+nattbuss 91) samt pendelbåt som går till Stadshuset. Buss nr 1 går genom hela stan via Fridhemsplan – Högtorget – Stureplan och vidare till Frihamnen. Vid Fridhemsplan finns både grön och blå tunnelbanelinje och ett flertal busslinjer. Tvärbanan når man lätt via Stora Essingen.

Brf Dammsugaren 10

Brf Dammsugaren 10 är en äldre, mycket stabil och välskött förening med god ekonomi. Inga avgiftshöjningar är planerade. Fastigheten är ett klassiskt hus från 1938 med 34 st brf-lägenheter samt 3 lokaler med hyresrätt. Total bostadsyta är 1 120 kvm och total lokalyta 52 kvm. Belåningsgrad/kvm 6 250 kr. Föreningen installerade bergvärme för drygt 10 år sedan.

Bekväm access både till den fräscha tvättstugan och till cykelförrådet på entréplan.

Fastigheten är ansluten till öppen Fiber via IP-Only i samtliga bostäder. IP-Only har ett stort utbud och möjlighet finns att ansluta sig till valfri operatör för Bredband, TV samt telefoni.

Föreningen har ett avtal med utomhusreklamföretag och någon vecka eller några veckor per år sätts det upp en reklamduk på fasaden. De lägenheter som får utsikten begränsad får som kompensation avgiftsfria månader!

Axplock av renoveringar:

• Stambyte och byte av elstigar – 1995
• Fasadrenovering – 2006
• Bergvärme – 2008
• 3-glas fönster – 2012
• Säkerhetsdörrar
• Nya maskiner i tvättstuga samt renovering av undercentral.
• Installation av fiber – 2016
• Ny entréport och installation av Axema VAKA passagesystem för tvättstugebokning och inpassage via blippsystem och onlinebokning – 2018

2021 planeras renovering av hissen i övrigt inga beslut om större renoveringar och inga kända framtida förändringar av föreningens ekonomi. Under de senaste 18 åren har föreningen endast haft en avgiftshöjning. Amorteringsplan finns.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift betalas av köpare.

Föreningen godtar både delat ägande samt nyttjande som övernattningslägenhet. Gå gärna in på föreningens hemsida för mer information: dammsugaren10.se

Tillträde & Bud

Tillträde enligt överenskommelse, möjlighet till ett snabbt tillträde.

Om fler än ett bud kommer in kan budgivning förekomma och priset kan bli högre. Vid budgivning är det en sk. öppen budgivning med fri prövningsrätt. Detta innebär att de bud som lämnas redovisas till de övriga spekulanterna. Fri prövningsrätt innebär att säljaren har rätt att sälja till vem han/hon vill och behöver inte sälja till högstbjudande. Bindande avtal träffas först när båda parter har undertecknat köpekontrakt. Budlistan lämnas till slutgiltig köpare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och föreningen. Uppgifterna kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du/ni en undersökningsplikt som innebär att köparen ska undersöka/kontrollera både själva bostadsrättsföreningen och lägenheten.

För boendekostnadskalkyl, ev. låneansökningar var god kontakta mäklare Pia Andersson. Medlem i Fastighetsmäklarförbundet FMF.

Anmäl intresse

Karta