Exklusivt lugnt läge nära Strandvägen

Info Karta Bilder

Kaptensgatan 14 | Östermalm nära Strandvägen, Stockholm

På anrika Kaptensgatan nära Strandvägen ligger denna sekelskifteslägenhet med ett lugnt och tyst gårdsläge. Bevarade originaldetaljer från 1896 ger en god anda. Det ypperliga läget på nedre Östermalm nära Nybroplan skapar en mix av direkt citypuls, sköna kajpromenader och närhet till Djurgården.

VISNING

Söndag 13/10 kl 12:00-12:45
Måndag 14/10 kl 18:00-18:30

Välkommen på visning!

PRIS: 5 475 000 kr / bud

Grundfakta


Boarea: 53 Kvm
Antal rum: 2 rum och kök
Varav sovrum: 1
Pris: 5 475 000 kr / bud
Avgift/mån: 1 785 kr
Ingår i avgiften: Värme, vatten, bredband, grund Kabel-TV
Förening: Brf Krabaten 8
Våning: 1 tr.ö.g.
Hiss: Ja
Lgh.nr: 212
Andelstal, ägande: 0.019700
Driftkostnad: 2 000 kr/år
Energiklass: E
 

Byggnad m.m.


Byggnadsår: 1882-96
Uppvärmning: Fjärrvärme
TV / Data: Com Hem

Årsredovisning

Kaptensgatan 14

Entré med trägolv och plats för klädhängare. Vidare finns ett städskåp och ett original serveringsskåp som båda ger gott om förvaringsutrymme. Lättmöblerat vardagsrum med genuint trägolv, högt i tak, höga golvsocklar, spegeldörrar och två stora fönster med djupa nischar. Klädkammare. Sovrum med trägolv. Kök med kyl/frys, micro, tvättmaskin, diskmaskin, spis med  häll och en matplats. Badrum med dusch.

Stabil förening med en välskött fastighet och god ekonomi.
Nyckeltal: Belåning 1 587 kr / kvm.
Avgift 495 kr/ kvm.

Brf Krabaten 8
Brf Krabaten 8 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1977. Fastigheten bebyggdes år 1896 med ett gathus och ett gårdshus. Föreningen består av 29 st brf lägenheter. Bredband samt grundutbud från Com Hem ingår i avgiften. Lägenheten disponerar ett källarförråd. Överlåtelseavgift betalas av köparen.
För mer info, läs vidare i årsredovisningen.

Föreningens egna ord:
“Kaptensgatan är en anrik gata inom Östermalm. Närheten till såväl Djurgården, promenadstråken utmed Strandvägen som Östermalms utbud av restauranger, bagerier m.m. är slående.

På samma sätt finns närheten till utbud av affärsliv, kultur och mycket annat bara ett stenkast in mot de centrala delarna av Stockholm.

Kommunikationerna är ypperliga med tunnelbana, spårvagn, bussar och även Stockholms central på 20 minuters gångavstånd.”

Tillträde och bud
Tillträde enligt överenskommelse. Det finns möjlighet till ett snabbt tillträde vid önskemål.

Om fler än ett bud kommer in kan budgivning förekomma och priset kan bli högre. Vid budgivning är det en sk. öppen budgivning med fri prövningsrätt. Detta innebär att de bud som lämnas redovisas till de övriga spekulanterna. Fri prövningsrätt innebär att säljaren har rätt att sälja till vem han/hon vill och behöver inte sälja till högstbjudande. Bindande avtal träffas först när båda parter har undertecknat köpekontrakt. Budlistan lämnas till slutgiltig köpare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och föreningen. Uppgifterna kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du/ni en undersökningsplikt som innebär att köparen ska undersöka/kontrollera både själva bostadsrättsföreningen och lägenheten.

För boendekostnadskalkyl, ev. låneansökningar var god kontakta mäklare Pia Andersson. Medlem i Fastighetsmäklarförbundet FMF.

Anmäl intresse

Karta