Yteffektiv och smart planerad hörnlägenhet med fönster i två väderstreck.

Info Karta Bilder

Rindögatan 25 | Gärdet Östermalm, Stockholm

Yteffektiv och smart planerad hörnlägenhet med fönster i två väderstreck. Här har moderna och utvalda materialval på ett smakfullt sätt integrerats med fina funkisdetaljer i original. Stabil förening med en välskött fastighet, god ekonomi och låga lån. Attraktivt läge på en av Gärdets populära gator, Rindögatan. T-station Gärdet, Ica och restauranger finns runt knuten. Utmärkta kommunikationer med både tunnelbanans röda linje och ett flertal bussar.

 

VISNING

25/8 11:30-12:15
26/8 17:30-18:00
Välkommen på visning

PRIS: 5 475 000 kr / bud

Grundfakta


Boarea: 73 Kvm
Antal rum: 3 rum och kök
Varav sovrum: 2
Pris: 5 475 000 kr
Pris kommentar: /bud
Avgift/mån: 2 582 kr
Ingår i avgiften: Värme, Vatten
Förening: Brf Karteschen 2
Våning: 1
Hiss: Ja
Lgh.nr.: 114
Lgh.nr. LMV: 1104
Andelstal, ägande: 2.6024%
Driftkostnad: 4 000 kr/år
Energiprestanda: 173 kWh/Kvm och år
 

Byggnad m.m.


Byggnadsår: 1938
TV / Data: Com Hem & Telenor

 

Årsredovisning stadgar Energideklaration

Rindögatan 25

Entré med golv i Kolmårdsmarmor. Lättmöblerat vardagsrum med fiskbensparkett och ett stort fönsterparti, 2,68 m i takhöjd ger rymd. Öppen planlösning mot matsalsdelen som ligger i anslutning till köket. Matsalsdelen har plats för ett rejält matbord. Välutrustat kök med en frukosthörna. Sovrummet har ett vackert hörnfönster med djupa fönsterbänkar i marmor. Balkongen har trätrall och plats för ett bord med två stolar och ett grönskande läge utan direkt insyn. Sovrum 2 passar bra som barn-/gästrum eller kontor. I hallen finns ett utrymme med både tvättmaskin och torktumlare (Miele). Det går att återställa till gäst-WC. Badrum med dusch och golvvärme. (stambytt 1995).

Omgivningar
Tvärgatorna ovan Tessinparken har karaktäristiska rogivande grönskande gårdar mellan husen. I området finns mataffär, restauranger, caféer och uteserveringar. Närhet till Fältöversten vid Karlaplan med all service och många butiker.

Fantastiska grönområden såsom Ladugårdsgärdet, Djurgården, Lill-Jansskogen och Tessinparken för promenader, löpning och picknick. Närkontakt med havet och skärgården. I omgivningen finns också flera gym (bl a SATS), GIH-badet, Kungliga Tennishallen, Ridskola och det populära utomhusbadet Kampementsbadet. Vintertid erbjuder Östermalms IP skridskois och på Gärdet finns skidspår.

Brf Karteschen 2
Brf Karteschen 2 förvärvade fastigheten år 1985. Det är en tidstypisk och vacker funkisfastighet från 1938, som lät byggas av Riddarhuset, med ett toppenläge på Gärdet nära såväl Ica, pizzeria, sushi, T-bana och buss nr 1. Föreningen består av 62 st brf lägenheter, 1 hyresrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen har också en fin gästlägenhet som kan hyras av medlemmarna. Lokalerna har sedan många år hyrts av Stockholms Kennelklubb.

Lägenheten disponerar två vindsförråd och de gemensamma utrymmen är: 2 st välutrustade tvättstugor (bokas online), cykelförråd, barnvagnsförråd, grovsoprum, övernattnigslägenhet med kök och däckförvaring för de som hyr en av de 5 parkeringsplatserna (f.n. kö). Föreningen har även en möblerad takterrass med en fantastisk utsikt över hela Stockholm.

Fastigheten är välskött och under året har en lättare fönsterrenovering ägt rum. Ett urval av renoveringar som har utförts i fastigheten är:

Rörstambyte kök & bad och elstigar 1995. 2018 gjordes en större fasadrenovering inkl. fönsterbleck, stuprör, markiser samt omgjutning av balkonger och nya balkongfronter. 2018 byte av fjärrvärmekoppling. 2017 byttes entréporten. 2017 undercentral för fjärrvärme. 2010 takmålning. 2005 hissmaskin. Besök gärna föreningens hemsida www.karteschen2.se och läs mer i årsredovisningen.

Överlåtelseavgift, drygt 1 100 kr tas ut och betalas av köparen. Föreningen godkänner delat ägarskap.

Avgift, TV och bredband
I avgiften ingår ett litet grundutbud för TV. Bredband och tv-kanaler beställs från Com Hem eller Telenor (fd. Bredbandsbolaget)

Lågt belånad förening med god ekonomi och låga avgifter. Det finns i nuläget inga planer på någon avgiftshöjning. Läs gärna mer i Årsredovisningen och besök hemsidan www.karteschen2.se.

Tillträde och bud
Tillträde enligt överenskommelse. Det finns möjlighet till ett snabbt tillträde vid önskemål.

Om fler än ett bud kommer in kan budgivning förekomma och priset kan bli högre. Vid budgivning är det en sk. öppen budgivning med fri prövningsrätt. Detta innebär att de bud som lämnas redovisas till de övriga spekulanterna. Fri prövningsrätt innebär att säljaren har rätt att sälja till vem han/hon vill och behöver inte sälja till högstbjudande. Bindande avtal träffas först när båda parter har undertecknat köpekontrakt. Budlistan lämnas till slutgiltig köpare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och föreningen. Uppgifterna kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du/ni en undersökningsplikt som innebär att köparen ska undersöka/kontrollera både själva bostadsrättsföreningen och lägenheten.

För boendekostnadskalkyl, ev. låneansökningar var god kontakta mäklare Pia Andersson. Medlem i Fastighetsmäklarförbundet FMF.

Anmäl intresse

Karta