Trivsam gavellägenhet med balkong nära naturen i skuldfri förening

Info Karta Bilder

Tussmötevägen 144 | Svedmyra Enskede, Stockholm

Välkommen till denna trivsamma och mysiga gavellägenhet (möjlig 2:a) med fönster i tre väderstreck och balkong i en skuldfri förening. Lägenheten har ett rymligt kök, ett extra stort skönt badrum och ett luftigt rum med spröjsade fönster från 20-talet. Här bor du nära naturen i kulturhistoriska vackra hus samtidigt som det endast tar en minut att promenera till gröna linjen i Svedmyra. Härifrån är det också lätt att cykla in till söder. Urbana Svedmyra har nära till allt!

VISNING

19/5 12:30-13:15
Välkommen på visning

PRIS: 2 775 000 kr / bud

Grundfakta


Antal rum: 1 rum och kök
Förening: Brf Tussmötet Nr 322
Lägenhetsnr: nr 19
Andelstal: 1.89107%
Avgift/mån: 2 565 kr
Ingår i avgiften: Värme, VA, bas Kabel-TV
Våning: 2/2
Balkong: Balkong
Boarea: 50 kvm
Hiss: Nej

Byggnad m.m.


Byggnadsår: 1929
TV / Data: Com Hem

Driftkostnad


El: 1 114 kr/år

Årsredovisning stadgar Energideklaration

Tussmötevägen

I den anrika miljön vid Gammelbyn, numera populära Gamlebo, ligger dessa charmiga och unika tvåvåningshus omgivna av grönska. Bebyggelsen vid Tussmötevägen, uppkallad efter ett gammalt torp, är från början av 20-talet och i slutet av 30-talet var Stureby ett fint villasamhälle. Idag är det en kulturhistoriskt värdefull bebyggelse som med ett fåtal nybyggen utgör en tidsresa. Naturen känns närvarande samtidigt som du bor nära staden. Det finns fina cykelvägar in till city och med tunnelbana från Svedmyra är man inne på söder inom några minuter. 

Svedmyra har en gemytlig stämning och det här är en lägenhet med en kontinental känsla att längta hem till. De 50 kvm känns luftiga och lägenheten är genomgående med fönster i tre olika väderstreck. 

entrén är det gott om plats för skor och kläder. Här finns också en rejäl inredd klädkammare som även har ett linneskåp. Vackra spegeldörrar.

Rummet är rymligt med 2,44 m i takhöjd och en “allt i ett” planlösning med gott om plats för en sovrumsdel och soff-/fåtöljhörna med TV samt en stor öppning in mot köket. Från rummet ligger utgången till balkongen som också gör att rummet känns luftigt och skönt. Det finns bra möjligheter att göra om den till en 2:a om man vill ha ett separat sovrum.

Den möblerbara balkongen ligger rofyllt mot grönskande natur. Balkongen har plats för både möbler och lite blom- eller grönsaksodlingar!

Det mysiga köket har en bistrokänsla med plats för ett större bord. 

Extra stort och härligt badrum med fönster. I badrummet finns handfat, WC och badkar. I badrummet är det förberett och plats finns för en tvättmaskin/tvättpelare. På golvet ligger klinkers och på väggarna är det vitt kakel. Stambyte gjordes 1997-98.

Lägenheten disponerar ett nytt och stort vindsförråd om hela 10 kvm.

I avgiften ingår basutbud Com Hem. Möjlighet att välja nätoperatör.

Enskede Stureby

På gränsen mellan Enskede och Stureby är det en perfekt blandning av puls och natur. Tussmötevägen ligger nära skog, rekreation och samtidigt väldigt nära Södermalm och City. Det finns utmärkta kommunikationer med tunnelbana och bussar. Gillar du att cykla finns det fina cykelbanor in till Södermalm, det går fort och smidigt. Har du bil är det lätt att parkera och man är snabbt ute på E4 åt båda håll.

I området finns bra service, en pizzeria, apotek, utegym och den mer eller mindre kultförklarade mataffären BEA (Ica Kvantum) som ingen kan vara utan. De säljer allt från livsmedel till målarfärg. Närmsta större affärsstråk är Globens shopping. I intilliggande Hemskogen finns fina promenad- & löpspår, likaså i Majroskogen och Svedmyraskogen. I Hemskogen finns även ett utsiktsberg som har utsikt över Stockholms södra siluett. Närhet även till Årsta golf och Stureby bollplan. 

Brf Tussmötet nr 322

Brf Tussmötet förvärvade fastigheterna 1997 och består av sju klassiska 2-våninghus från 1929 med 34 stycken brf lägenheter (2 644 kvm) och 20 st parkeringsplatser. Föreningen har flera uteplatser. Trevlig, ljus och välutrustad tvättstuga i markplan med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

År 1997 genomgick fastigheterna en omfattande renovering. Ett axplock av de senaste renoveringarna är: 2015 Installation av bergvärme, 2018 FTX-fläktsystem. 2018-19 isolering av vindarna och byggnadtion av nya stora vindsförråd. Under året kommer föreningen att renovera trappuppgångarna och installera ladd stolpar. 

Välskött och skuldfri förening med en stabil ekonomi. 

Tillträde och bud

Tillträde enligt överenskommelse. Om fler än ett bud kommer in kan budgivning förekomma och priset kan bli högre. Vid budgivning är det en sk. öppen budgivning med fri prövningsrätt. Detta innebär att de bud som lämnas redovisas till de övriga spekulanterna. Fri prövningsrätt innebär att säljaren har rätt att sälja till vem han/hon vill och behöver inte sälja till högstbjudande. Bindande avtal träffas först när båda parter har undertecknat köpekontrakt. Budlistan lämnas till slutgiltig köpare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och föreningen. Uppgifterna kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du/ni en undersökningsplikt som innebär att köparen ska undersöka/kontrollera både själva bostadsrättsföreningen och lägenheten.

För boendekostnadskalkyl, ev. låneansökningar var god kontakta mäklare Pia Andersson. Medlem i Fastighetsmäklarförbundet FMF.

 

Anmäl intresse

Karta