Ljus gavellägenhet med fritt läge och balkong i sydväst

Info Karta Bilder

Viggbyholmsvägen 56A, 2 vån | Viggbyholm, Täby

Välkommen till en mycket ljus gavellägenhet med stor potential och ett fritt soligt läge med balkong i bästa sydvästläge. Lägenheten är välplanerad, luftig med stora rum och fina ljusinsläpp i tre väderstreck, ett av de bättre lägen. Lägenheten ligger i den populära och välskötta föreningen, Viggbyholm Kotten, som ligger precis invid mysiga Viggbyholms station på Roslagsbanan. Hög livskvalitet i lugna kvarter, här erbjuds otaliga fritidsaktiviteter, fina grönområden, sjö och hav samtidigt nära all service i Täby C, och på endast 20 min tar man sig in till Stockholms Östra Station.

VISNING

Söndag 26/1 kl 12:00-12:45

Välkommen på visning!

PRIS: 2 675 000 kr / bud

Grundfakta


Boarea: 75 Kvm
Antal rum: 3 rum och kök
Varav sovrum: 2
Pris: 2 775 000 kr / bud
Avgift/mån: 4 230 kr
Ingår i avgiften: Värme, Vatten, TV-Telia Lagom, Bredband
Förening: Brf Viggbyholm Kotten
Våning: 2/3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Lgh.nr:
1222

Lgh.nr. LMV: 1202
Andelstal, ägande: 0.920985%
Energiprestanda: 157 kWh/Kvm och år
Driftkostnad (el): 2 700 kr/år
 

Byggnad m.m.


Byggnadsår: 1947-49
Uppvärmning: Fjärrvärme
TV / Data: Telia triple play

Årsredovisning

Viggbyholmsvägen 56A, 2 vån

Välkomnande entré med gott om plats för förvaring och kläder. Parkettgolv och säkerhetsdörr.
Trivsamt originalkök med matplats för 4-6 personer, klinkers på golv. Från matplatsen finns en dörr in till vardagsrummet.
Vardagsrummet badar i ljus och känns luftigt med fönster i två väderstreck. Ekparkett. Från vardagsrummet är utgången till den soliga balkongen med sydvästläge.
Två rymliga likvärdiga sovrum med vardera 2 inbyggda garderober. Ett av sovrummen har en fransk balkong.
Badrum med fönster, WC, handfat och badkar. Badrummet är förberett för tvättmaskin och stambytt 2011.

Omgivningar

Viggbyholm är ett omtyckt och lugnt område i Täby som har närhet till både hav och sjö. Ursprunget är Viggbyholms Gård från 1600-talet och via stigar och odlingslandskap når man småbåtshamn och badplatser vid havet. Åt andra hållet ligger Rönningesjön med badplatser och vintertid kan man åka skridskor på sjön. Invid sjön ligger Rönninge by som är en levande lantbruks- och kulturby lika populärt för vuxna som för barn med bl.a. ponnyridning. Omgivningarna präglas för övrigt av en mångfald av fritidsaktiviteter såsom ridskola, hockey, skridskoskola, konståkning, fotboll, racketsporter, badminton och stora grönområden för promenader och löpning. Valen är många för rekreation. 

Närhet till många olika förskolor och skolor bl.a. Viggbyskolan, Bergtorpsskolan och Drakskeppsskolan. Läs mer på kommunens hemsida.

Stationskafét, gamla Viggbyholms station från 1901, är mycket omtyckt kafé / bistro / bageri. Utnämnd av White Guide. Vid stationen finns också Barnens handelsbod och en kreativ blomsteraffär. På promenadavstånd ligger Ica-Stop och Täby C ligger ett par stationer bort med tåget.

Brf Viggbyholm Kotten

Föreningen förvärvade fastigheterna 2009, adresserna är Viggbyholmsvägen, Järnvägsallén och Södervägen. Husen byggdes 1947-49 och ligger i en triangel med stjärnhus längs ena långsidan. Gården är stor och grönskande med sittgrupper, grillplats, lekpark, fotbollsmål, gräsmatta för lek och picnic. Föreningen har tvättstuga, bastu, relaxrum cykelrum och barnvagnsrum. 

Föreningen består av 163 st lägenheter varav 138 med bostadsrätt samt 25 lägenheter och 2 lokaler med hyresrätt. Total bostadsyta är 10 018 kvm. Föreningen har 9 garageplatser (kö). Föreningen hyr ut extra förråd.

Ekonomin är god och stabil, avgiften sänktes med 10% 2017. Föreningen har en gemensam försäkring för bostadsrättstillägget.

Fastigheterna är välskötta och föreningen renoverar och vårdar dem löpande, många stora renoveringar är gjorda. Några axplock av renoveringar är:

  • 2011: Stambyte, takrenovering, säkerhetsdörrar
  • 2017: Stam-el byte, tvättstuga
  • 1990-tal: Balkonger, fasad, tilläggsisolering på vindar

Fortskridande renoveringar är dränering och elstigar. Fönsterrenovering är i planeringsstadiet.
Gå gärna in på föreningens hemsida för mer information: www.brfviggbyholmkotten.se 

Kommunikationer

Utmärkta kommunikationer med den unika smalspåriga järnvägen, Roslagsbanan. Från Viggbyholms station når man Östra station inom 20 min och åt andra hållet är man ute i skärgården vid Österskärs havsbad på lika kort tid. Buss till Danderyd går utanför porten. Det är lätt att köra bil både norr- och söderut på E18 och man är också snabbt ute på E4:an. Gratis parkering finns tvärs över gatan och föreningen har 9 garageplatser (f.n. kö).

Tillträde och bud

Tillträde enligt överenskommelse. Det finns möjlighet till ett snabbt tillträde vid önskemål.

Om fler än ett bud kommer in kan budgivning förekomma och priset kan bli högre. Vid budgivning är det en sk. öppen budgivning med fri prövningsrätt. Detta innebär att de bud som lämnas redovisas till de övriga spekulanterna. Fri prövningsrätt innebär att säljaren har rätt att sälja till vem han/hon vill och behöver inte sälja till högstbjudande. Bindande avtal träffas först när båda parter har undertecknat köpekontrakt. Budlistan lämnas till slutgiltig köpare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och föreningen. Uppgifterna kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du/ni en undersökningsplikt som innebär att köparen ska undersöka/kontrollera både själva bostadsrättsföreningen och lägenheten.

För boendekostnadskalkyl, ev. låneansökningar var god kontakta mäklare Pia Andersson. Medlem i Fastighetsmäklarförbundet FMF.

Anmäl intresse

Karta