Solig och kreativ oas mitt i byn!

Välkomna till en tomt, ett hus, en kreativ oas där tiden tycks stått stilla. När du kliver innanför grindarna infinner sig ett lugn och du står i en trädgård i bästa sydsluttning med sol från morgon till kväll. När du befinner dig på tomten är du verkligen helt som i en egen värld och själv sitter du i huset som på första parkett med utsikt över bygden nedanför. Här kan du odla grönsaker, potatis, bär och frukter eller bara njuta av det goda livet och det soliga läget.

Solig och kreativ oas mitt i byn!

Välkomna till en tomt, ett hus, en kreativ oas där tiden tycks stått stilla. När du kliver innanför grindarna infinner sig ett lugn och du står i en trädgård i bästa sydsluttning med sol från morgon till kväll. När du befinner dig på tomten är du verkligen helt som i en egen värld och själv sitter du i huset som på första parkett med utsikt över bygden nedanför.

Utgångspris: 1 950 000 kr/bud
Anmäl intresse
GRUNDFAKTA

Fastighetsbeteckning: Norrtälje VÄDDÖ-HAMMARBY 1:25
Adress: Vikingalundsvägen 7, Älmsta
Tomtarea: 2 800 Kvm
 
VATTEN OCH AVLOPP

Kommunalt vatten vid tomtgräns. Egen handpump brunn. Inget avlopp.

TAXERINGSVÄRDE

Tomt: 395 000 kr
Totalt: 708 000 kr
År: 2021
Kod: 220

FAKTA

Antal rum: 1 rum o kök samt en oinredd yta + källare
Byggår: 1938 + 1965
Bo- & Biarea: ca 70 kvm inkl. oinredd tillbyggnad + 35 kvm källare + garage och förråd
Pantbrev: 1 st 2 500 kr

DRIFTSKOSTNAD

Inga uppgifter finns. Fastigheten har stått orörd en längre tid.

ANSVARIG FASTIGHETSMÄKLARE

Pia Andersson, auktoriserad fastighetsmäklare.
Tel 08-660 00 10, mobil 070-311 68 88.
[email protected]

Planritning Tomtkarta Prospekt

Beskrivning

Det här är ett hus som genom åren agerat som ett sommarboende. Huset är i original från 1938 med många orörda detaljer. Rummet fungerar både som sovrum och allrum med matbord. Genomgående trägolv. Köket har en vacker vedspis och i hallen finns ett par inbyggda garderober. Tillbyggnaden är från 1961 och förberedd för att inredas. Tanken var att bygga ett ordentligt badrum med tvättmaskin i den nyare delen. På ritningen ser vi också en öppen spis eller kamin och rummet kan behålla sin höga takhöjd upp till nocken för att få en härlig rymd. Lägg därtill större fönster och en stor veranda. Inspirerande tankar och stor potential. Kommunalt vatten finns vid tomtgränsen.

Känslan är att du är ”på landet” samtidigt som du är mitt i den aktiva byn Älmsta där du har gång- och cykelavstånd till det mesta. Till mataffären, Väddö kanal, restauranger, ett dopp i havet och utmärkta kommunikationer. Alldeles utmärkt för fritidsboende, rekreation eller permanentboende.

Fastigheten har oändliga möjligheter på en mycket vacker tomt mitt byn och väntar nu på en ny ägare som kan väcka huset till liv ifrån sin Törnrosasömn.

Omgivningar

Älmsta erbjuder det mesta man kan önska. Här finns många småföretag och butiker, marin service och restauranger. Ica Väddö gör inte någon besviken och här finns också apotek, en järnaffär, en pappersstuga som också är ombud för systembolaget, en stor möbelaffär, handelsträdgård, gårdsmejeri, antikaffärer och i omgivningarna brukar det dyka upp en hel del loppisar sommartid m.m. I Älmsta finns en idrottsplats, Vikingalunden, med många familjeaktiviteter och lite söder om Älmsta ligger den natursköna golfbanan Väddö GK. Andra populära sevärdheter är Sjöfartsmuseet och Kista hembygdsgård.

Väddöbygden är fylld av outömliga upplevelser. Roslagsleden går intill (106 lättvandrade kilometrar från Danderyd till Grisslehamn). Väddöbygden ligger i Roslagen ca 30 km norr om Norrtälje vid Ålands hav. Centralorten är Älmsta. Tips på smultronställen: https://vaddobygden.se/

Till Grisslehamn med aktivt fiskeläge, restauranger, bageri och butiker och inte minst Albert Engströms ateljé är det ca 20 km. Anrika Hotel Havsbaden har genomgått en helrenovering och är numera en av Sveriges största hotell spa-anläggning. Från Grisslehamn går färjetrafik till Åland med Eckerölinjen.

Tillträde och bud

Tillträde enligt överenskommelse. Om fler än ett bud kommer in kan budgivning förekomma och priset kan bli högre. Vid budgivning är det en sk. öppen budgivning med fri prövningsrätt. Detta innebär att de bud som lämnas redovisas till de övriga spekulanterna. Fri prövningsrätt innebär att säljaren har rätt att sälja till vem han/hon vill och behöver inte sälja till högstbjudande. Bindande avtal träffas först när båda parter har undertecknat köpekontrakt. Budlistan lämnas till slutgiltig köpare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren. Uppgifterna kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du/ni en undersökningsplikt som innebär att köparen ska undersöka/kontrollera fastigheten.

För boendekostnadskalkyl, ev. låneansökningar var god kontakta mäklare Pia Andersson. Medlem i Fastighetsmäklarförbundet FMF.

Anmäl intresse

Karta