Sjövilla med båtlyft

Info Karta Bilder

Marinstadsvägen 18 | Marinstaden, Svindersviken. Nacka

I denna sjövilla infinner sig en kontinental känsla och en hög livskvalitet. Bo nära havet, nära city, i skärgården, lägg båten eller kajaken utanför vardagsrummet och njut av ett lättskött hus. En plats för rekreation samtidigt som huset andas gästfrihet med sina sociala ytor, generösa takhöjder på alla plan och den stora terrassen under stjärnhimlen.

VISNING

28/1 mellan klockan 12:00-13:00
29/1 mellan klockan 17:30-18:00

PRIS: 8 750 000 kr / bud

Grundfakta


Antal rum: 5 rum
Varav sovrum: 2 – 3
Eldstad: Braskamin
Total area: 153 kvm (boyta 98 + nedre plan 55)
Vatten: 100 kvm

Byggnad m.m.


Byggnadstyp: Sjövilla
Byggnadsår: 2009
Fasad: Lärkträ och rostfri korrigerad plåt
Tak: Rostfri korrigerad plåt
Plåtarb: Lackerad plåt
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Grundläggn: Flytgrund i betong
Grundmur: Betong
Fönster: 3-glas
Vatten och avlopp: Kommunalt VA & avlopp
Uppvärmning: Sjöbottenvärme IVT pump
Ventilation och kyla: Mekanisk till- och frånluft
TV / Data: Telia Fiber

Taxeringsvärde


Byggnad: 3 146 000
År: 2017
Kod: 240

Driftskostnad


El: 17 147 kr/år
Renhållning: 2  300 kr/år
Total driftkostnad: 19 447 kr/år

Planritning Energideklaration

Allmänt

Marinstaden ligger i Svindersviken (Nacka) och här bor man med en påtaglig marin känsla, på vattnet, nära naturen samtidigt som det med bil endast tar 15 min in till City. Här finns bra kommunikationer och all tänkbar service bl.a. vid Sickla Köpkvarter och Nacka Forum. Med egen båt tar det endast några minuter in till Nybroviken eller så väljer man att styra ut och utforska den världsberömda och fantastiska skärgården. Stockholms stad har anlagt bryggor och förtöjningsställen just för att man ska kunna ta egen båt till jobb, restaurangbesök, bio, teater eller shoppa eller att bara vara. Huset är utrustat med en båtlyft som enkelt lyfter upp båten om det blir is annars är man fri att kunna använda båt året runt. Att bo i dessa villor är livsbejakande. Huset har flera uteplatser, allt från ingången som fungerar som en veranda under tak till bryggan utanför vardagsrummet där man kan sitta och njuta av morgonkaffet efter ett morgondopp med egen badstege. Terrassen en trappa upp är generös och här finns plats både för matbord, solsängar, grill och loungemöbler. Huset byggdes 2009 och alla material och funktioner har fungerat utmärkt. Husets fasad är mer eller mindre underhållsfri med rostfri korrigerad plåt och lärkträ. Taket är också av rostfri korrigerad plåt. Att bo i en flytande villa är fast egendom och fungerar precis som en ”vanlig” villa med kommunalt vatten och avlopp. Det går att köra bil och lätt lastbil fram till ytterdörren för transporter.

Entré

Välkomnande möblerbar veranda och entré från bryggan. Inne i entrén finns 3 st inbyggda rymliga garderober. På golvet ligger tåliga högblanka granitplattor. Ljusa väggar.

Vardagsrum

Trivsamt och gästvänligt vardagsrum med öppen planlösning till köket. Vardagsrummet har stora fönsterpartier ut mot vattnet. Öppna skjutdörren och sitt på bryggan, hoppa in i båten, kajaken eller varför inte direkt i havet för ett dopp. Runt hörnet, på långsidan av huset, finns båtlyften.

Alla plan har golvvärme och i vardagsrum och på hela övre plan ligger ekgolv i marint manér.

Kök

Stilrent kök med fönster mot bryggan. Öppen planlösning mot vardagsrummet med en naturlig plats för ett stort matbord. Köket är exklusivt med både golv, bänkar och stänkskydd i svart granit. Bra arbetsbänkar och många förvaringsutrymmen. Alla vitvaror är från Miele. Dubbla kyl- & frysar, ugn/micro, induktionshäll, fläktkåpa, diskmaskin.

Allrum

På övre plan finns ett mysigt all-/TV-rum med en braskamin. Rummet har stora fönsterytor och en skjutdörr ut till terrassen.

Terrass

Terrassen är ca 25 kvm och här finns gott om plats för växter, möbler, grill och solstolar. Terrassen är som ett extra uterum för avkoppling, avnjuta frukost, middag eller bjuda in vänner sköna, varma sommarkvällar.

Sovrum

Det finns två sovrum på övre plan och båda sovrummen har inbyggda garderober.

3 st badrum

Sjövillan har 3 st badrum, ett på varje plan. Alla badrum har dusch, WC och en kommod med handfat. Stora vita kakelplattor och mosaikkakel med värmeslingor på golven.

Nedre plan

Det luftiga rummet på nedre plan med hela 2,80 m i takhöjd kan användas till precis vad man själv vill. Allt från tonårsrum, bio, gym, spa och relax till gästrum, arbets-, hobbyrum osv. En mångfald av möjligheter. Intill rummet finns ett badrum med dusch och här finns också en rymlig bastu.

Tvättstuga, förråd

Lättarbetad tvättstuga med många skåp och en ordentlig bänk. Tvättho finns liksom tvättmaskin, torktumlare och ett torkskåp. På nedre plan finns även en klädkammare/förråd samt teknikrum med värmepannan. Uppvärmningen fungerar med samma teknik som med bergvärme. Utanför huset, på bryggan, finns ytterligare ett förråd om ca 4 kvm.

Omgivningar

Nacka är populärt och attraktivt för sin närhet till Stockholms innerstad samtidigt som man bor nära naturen och oändliga möjligheter finns för friluftsaktiviteter. Allt från slalombacke till långfärdsskridskor, badplatser, promenad- & strövområden, simning, paddling, golf och längdskidåkning etc.

I Finntorp finns ett litet centrum med affärer och här ligger närmsta mataffär. Med bil når man det mycket uppskattade Sickla köpkvarter på endast 5 minuter. Här finns väl utvalda affärer, restauranger, deli, gym och därtill Dieselverkstaden. Åt andra hållet är det lika nära till Nacka Forum.

Kommunikationer och parkering

Det finns flera möjligheter med kommunikationer till och från Marinstaden. Vackrast är att promenera, ca 10-15 min, längs havet till Nacka Strand och ta pendelbåten Sjövägen in till Nybrokajen. Från Nacka Strand går även skärgårdsbåtarna. Närmaste busshållplats är Tallidsgården, ca 8 min promenad, där går buss 469 på vardagar som stannar vid Nacka Station där man kan byta till Saltsjöbanan. Vid Finntorp går bussarna oavbrutet och där går även nattbussen. Det tar ca 15 min in till Slussen. Med bil når man innerstan på några minuter.

Det ingår 1 st fast parkeringsplats i det nybyggda garaget på land, 750 kr/mån.

Tillträde och bud

Tillträde enligt överenskommelse. Om fler än ett bud kommer in kan budgivning förekomma och priset kan bli högre. Vid budgivning är det en sk. öppen budgivning med fri prövningsrätt. Detta innebär att de bud som lämnas redovisas till de övriga spekulanterna. Fri prövningsrätt innebär att säljaren har rätt att sälja till vem han/hon vill och behöver inte sälja till högstbjudande. Bindande avtal träffas först när båda parter har undertecknat köpekontrakt. Budlistan lämnas till slutgiltig köpare. Uppgifterna i objektbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och föreningen. Uppgifterna kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du/ni en undersökningsplikt som innebär att köparen ska undersöka/kontrollera både själva bostadsrättsföreningen och lägenheten. För boendekostnadskalkyl, ev. låneansökningar var god kontakta mäklare Pia Andersson. Medlem i Fastighetsmäklarförbundet FMF.

Anmäl intresse

Karta

Bilder