Hörnlägenhet med balkong!

Info Karta Bilder

Stagneliusvägen 42 | Fredhäll Stockholm

Välkommen till denna trivsamma och välplanerade hörnlägenhet med en härlig balkong och fönster i två väderstreck. Lägenheten har en attraktiv adress i populära Fredhäll på Kungsholmen. Härifrån är det lätt att cykla åt alla håll och city når man snabbt via cykelvägar genom parker och Norr Mälarstrand. Inom några minuters promenad finns också Tunnelbanans gröna linje och ett flertal bussar. Stabil och välskött förening med god ekonomi.

VISNING

3/2 mellan kl 12:00-13:00
5/2 mellan kl 18:00-18:30

PRIS: 3 575 000 kr / bud

Grundfakta


Antal rum: 2,5 rum och kök
Varav sovrum: 1
Boarea: 51 Kvm
Förening: Brf Vintergatan 6
Lägenhetsnummer: 043
Lgh.nr. LMV: 1103
Avgift/mån: 2 911 kr
Ingår i avgiften: Värme, VA, bas Kabel-TV och bredband
Balkong: Balkong s/v
Våning: 1/4
Hiss: Ja

Byggnad m.m.


Byggnadsår: 1936
Uppvärmning: Fjärrvärme
TV / Data: Com hem

Driftkostnad


El: 4 600 kr/år
Total driftkostnad: 4 600 kr/år. Enligt säljarens uppgifter, hemförsäkring ej medräknad.

Planritning BRF Vintergatan 6 Årsredovisning Brf Vintergatan 6 stadgar Energideklaration

Allmänt

I Fredhäll råder en gemytlig stämning och här är en lägenhet att längta hem till. De 51 kvm är perfekt planerade och passar lika bra för singelhushåll som för ett par. Det är en hörnlägenhet med fönster i två olika väderstreck som ger en omväxlande och fin utsikt åt vardera håll.

Vardagsrummet är luftigt och rymligt med hela 2,67 m i takhöjd och fönster i två väderstreck. På golvet ligger det original fiskbensparkett i ek. I vardagsrummet finns utgången till balkongen.

Balkongen ligger i sydväst och det finns gott om plats för lyktor, kryddodling, krukor, blommor, ett par stolar och ett litet bord.

Lägenhetens centrala punkt är möbleringsbar och här kan man med fördel inreda till läshörna eller arbetshörna.

Sovrummet har ny ekparkett och i sovrummet finns det 3 st garderober.

Det mysiga köket inger en bistrokänsla med matplats för 4-5 personer och en rofylld utsikt över grönskan. Köket uppdaterades 2017 och här finns mycket gott om förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med diskmaskin och på golvet ligger ny ekparkett. Originaldörr med fönster till köket finns i källarförrådet.

Fräscht Badrum med WC, handfat, dusch och tvättmaskin (Electrolux). Badrummet totalrenoverades 2016 och våtrumsintyg finns. På golvet ligger mosaikklinkers och på väggarna vitt kakel. Stambyte gjordes 1987.

entrén är det gott om förvaringsutrymme i två rymliga, platsbyggda garderober och på golvet ligger ny ekparkett. Lägenheten har säkerhetsdörr. Den nya ekparketten i entré, kök och sovrum är från Kährs.

Lägenheten disponerar ett rymligt och bra källarförråd.

Brf

Föreningen består av 39 st lägenheter varav 34 st är bostadsrätter och f.n. finns det 5 st hyresrätter. I avgiften ingår basutbud från Com Hem samt Bredband. Besök gärna föreningens hemsida, vintergatan6.se, där man bl.a. kan läsa:

”Sedan 2008 har föreningen genomfört en rad förbättringar, bland annat säkerhetsdörrar, ommålning av fönstren in- och utvändigt, installerat en ny värmeundercentral för fjärrvärmen som ska generera såväl en ekonomisk som miljömässig vinst och helrenoverat tvättstugan. Föreningens mål är att hitta miljömässigt hållbara lösningar. Huset byggdes 1936 och genomgick en totalrenovering 1987. Fastigheten ligger ett stenkast från de populära badklipporna i Fredhäll. Vi som bor här är i olika åldrar och är singlar, sambos, pensionärer, gifta par och barnfamiljer.”

Tvättstugan är totalrenoverad och välutrustad med 2 stora tvättmaskiner, 1 torktumlare, ett torkskåp och mangel. I tvättstugan finns WC. Det finns en egen och bekväm ingång till cykelrummet. Barnvagnsrum finns också. Föreningen har en stabil ekonomi och just nu finns inga större renoveringar planerade. År 2018 såldes en av hyresrätterna och föreningen amorterade 4 milj.

Föreningen sänkte avgiften med 5 % vid årsskiftet 2018/2019.

Omgivningar

Lägenheten har ett attraktivt och lugnt läge i populära Fredhäll vars kännetecken är funkis och grönska. Ledordet är stad i park och närmast ligger Fredhällsparken. Omgivningarna ger fantastiska möjligheter till rekreation med absolut närhet till Mälarens vatten, badhus, båthamn, tennisbana och härliga bad- & pic-nic klippor i kvällssol. Det finns ett flertal caféer och restauranger och den omtyckta krogen Solstugan förgyller klipporna med en hänförande utsikt över Mälaren. Går man längs stranden kommer man snart till Hornsbergs Strand med sin solnedgång, badbryggor och restauranger.

Kommunikationerna är utmärkta med både buss och tunnelbana. Till gröna linjens station Kristineberg är det endast en kort promenad och strax utanför porten ligger busshållplats för buss nr 61. I närheten finns även buss nr 65, 54,1 och 4. Vacker cykelväg in mot city via Rålambshovsparken och Norr Mälarstrand. Har du bil är det lätt att hitta parkeringsplats.

En annan klassiker är att promenera eller löpa runt Kungsholmens strandlinje som är på ca 1 mil.

Fredhäll är helt enkelt en perfekt blandning av puls och natur.

Tillträde & Budgivning

Tillträde enligt överenskommelse. Om fler än ett bud kommer in kan budgivning förekomma och priset kan bli högre. Vid budgivning är det en sk. öppen budgivning med fri prövningsrätt. Detta innebär att de bud som lämnas redovisas till de övriga spekulanterna. Fri prövningsrätt innebär att säljaren har rätt att sälja till vem han/hon vill och behöver inte sälja till högstbjudande. Bindande avtal träffas först när båda parter har undertecknat köpekontrakt. Budlistan lämnas till slutgiltig köpare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och föreningen. Uppgifterna kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du/ni en undersökningsplikt som innebär att köparen ska undersöka/kontrollera både själva bostadsrättsföreningen och lägenheten.

För boendekostnadskalkyl, ev. låneansökningar var god kontakta mäklare Pia Andersson. Medlem i Fastighetsmäklarförbundet FMF.

Anmäl intresse

Karta