Ljus gavellägenhet högst upp med balkong i syd-/sydväst

Info Karta Bilder

Starrängsringen 12 | Gärdet Östermalm

Högt belägen, lugn gavellägenhet med vy över grönska och takåsar från vardagsrum, sovrum och balkong. Balkongen är rymlig och har sol hela dagen och kvällen. Stabil förening med god ekonomi och låga lån. Attraktivt läge, nära naturen, service, city och kommunikationer.

VISNING

16/12 mellan klockan 12:00-12:45
17/12 mellan klockan 17:00-17:30

PRIS: 5 995 000 kr / bud

Grundfakta


Antal rum: 2,5 rum och kök
Varav sovrum: 2-3
Boarea: 71 Kvm
Förening: Brf Starrbäcken 2
Lägenhetsnummer: 203
Avgift/mån:
2 680 kr
Ingår i avgiften: Värme, VA, bas kabel-TV, fiber 1000 Mbit, BRF försäkring
Balkong: Sydvästläge
Våning: 5/5
Hiss: Ja

Byggnad m.m.


Byggnadsår: 1990-92
Uppvärmning: Fjärrvärme
TV / Data: Com hem & Ownit 1000 Mbit

Driftkostnad


El: 8 300 kr/år
Total driftkostnad: 8300 kr/år

Planritning BRF Starrbäcken 2 Årsredovisning Brf starrbäcken 2 stadgar Energideklaration

Allmänt

I kvarteret Starrbäcken, i förlängningen av Jungfrugatan, ligger denna gavellägenhet med fönster i tre väderstreck. Lägenheten ligger högst upp och känns väldigt rofylld. Det ljusa vardagsrummet är insynsskyddat och här finns utgången till balkongen, solen kommer fram runt kl 11 och stannar till solnedgång. Balkongen har ett gediget trädäck, markis och plats för loungemöbler.

Lägenheten används idag som en mini 4:a med 3 sovrum. Planlösningen är flexibel och kan skräddarsys efter behov och önskemål.

Det minsta sovrummet kan användas som kontor eller walk-in closet. Det stora välutrustade köket är en naturlig samlingspunkt i lägenheten för umgänge och familj.

Fräscht badrum med golvvärme. I entrén finns det garderober, säkerhetsdörr och på golvet ligger klinkers.

Området är anrikt och lugnt med minimal trafik i förlängningen av Kaserngården vid gamla Försvarshögskolan. Den cirkulära arkitekturen är en prisbelönad stadsmiljö med en centralt belägen damm och stora arkader. I området finns Hemköp, postombud, restauranger, bagerier (bl.a. det välrenommerade Ett Bageri), caféer och uteserveringar. Närhet till Fältöversten vid Karlaplan med all service och många butiker. Fantastiska grönområden såsom Lill-Jansskogen, Ladugårdsgärdet och Djurgården. I närheten finns SATS, Kungliga Tennishallen, Stockholms ridskola och Östermalms IP.

Utmärkta kommunikationer med både tunnelbana, Stadion eller Karlaplan och ett flertal busslinjer. Några minuters gångavstånd till Östermalmstorg, Stureplan & City.

Brf Starrbäcken 2

Brf Starrbäcken är en stabil förening med låga lån och en mycket god ekonomi. Föreningen äger fastigheten Starrbäcken 2 i Stockholms kommun i Oscars församling med adress Starrängsringen 2- 26 som bebyggdes 1990-92.

Föreningen bildades år 2000 och består av totalt 110 st lägenheter varav 102 st är uppplåtna med bostadsrätt och 8 st (juli 2018) är hyresrätter. Boarean är 9 593 kvm (varav bostadsrätter 8 906 kvm) samt lokalarea 43 kvm.

De gemensamma utrymmena är tvättstuga (som ligger i nr 12), barnvagnsrum, förråd, cykelrum och skyddsrum. Föreningen har också en gemensam lokal på ca 20 kvm som kan hyras för 250 kr/dygn för mindre fester eller barnkalas. Lokalen kallas för Halvmånen och har ett fint läge vid dammen.

Hissen går direkt ner källaren och där finns 53 garageplatser med intern kö (1 200 kr/mån). Det finns 58 st extra förråd att hyra, från 150 kr/mån.

Avgift, TV och bredband

I avgiften ingår basutbud kabel-TV från Com Hem och Fiber 1000/1000 Mbit via Ownit. I avgiften ingår även försäkring via Trygg Hansa, det sk. bostadsrättstillägget.

2016 sänktes avgifterna och det finns inga planer på någon avgiftshöjning. 2017 renoverades hissarna. Läs gärna mer i Årsredovisningen och besök den informativa hemsidan www.starrbacken2.se.

Tillträde & Budgivning

Tillträde enligt överenskommelse. Om fler än ett bud kommer in kan budgivning förekomma och priset kan bli högre. Vid budgivning är det en sk. öppen budgivning med fri prövningsrätt. Detta innebär att de bud som lämnas redovisas till de övriga spekulanterna. Fri prövningsrätt innebär att säljaren har rätt att sälja till vem han/hon vill och behöver inte sälja till högstbjudande. Bindande avtal träffas först när båda parter har undertecknat köpekontrakt. Budlistan lämnas till slutgiltig köpare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och föreningen. Uppgifterna kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du/ni en undersökningsplikt som innebär att köparen ska undersöka/kontrollera både själva bostadsrättsföreningen och lägenheten.

För boendekostnadskalkyl, ev. låneansökningar var god kontakta mäklare Pia Andersson. Medlem i Fastighetsmäklarförbundet FMF.

Anmäl intresse

Karta