OBS! Lägenheten är såld!

Unik egen terrass med fri utsikt över Riddarfjärden!
Våning 5/5

Info Karta Bilder

Såld! Heleneborgsgatan 20, 5 tr | Högalid Södermalm, Stockholm

Sällsynt tillfälle att förvärva en insynsskyddad lägenhet högst upp med en egen terrass om 40 kvm med fri utsikt över Riddarfjärden, Norr Mälarstrand, Stadshuset och bort mot Gamla Stan. Här presenterar vi en generös 2:a på våning 5 av 5 som har något utöver det vanliga. Lägenheten är en hörnlägenhet med fönster i två väderstreck och en fantastisk terrass utmed lägenheten. Terrassen har plats för loungemöbler, grill, matbord och solstolar. Solen når terrassen på olika ställen under dagen. Solen går upp över Stadshuset/Gamla Stan och bjuder på en vacker kvällssol med solnedgång i väster.

Lägenheten är såld

Grundfakta


Boarea: 66 Kvm
Antal rum: 2 rum och kök
Varav sovrum:1
Pris: 6 475 000 kr / bud
Avgift/mån: 3 854 kr
Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Förening: Brf Borren 42
Våning: 5/5
Hiss: Ja

Terrass: 40 kvm
Lgh.nr:
44

Lgh.nr. LMV: 1504
Andelstal, ägande: 3.31242 %
Energiprestanda: 179 kWh/Kvm och år
 

Byggnad m.m.


Byggnadsår: 1935
Uppvärmning: Fjärrvärme
TV / Data: Com hem / Telia

Planritning Årsredovisning Stadgar Energideklaration

Heleneborgsgatan 20, 5 tr

Vardagsrummet är härligt ljust och rymligt med fönster i vinkel som är en fin funkisarkitektonisk detalj. Rummet har gott om plats för sällskapsmöblering. Från vardagsrummet är utgången till terrassen.
Genomgående vacker fiskbensparkett. Matplatsen ligger mot köket och här finns utrymme för ett stort matbord vid ett generöst fönsterparti med utsikt. Det finns möjlighet att öppna upp mellan kök och mat-/vardagsrum. Alla fönster i kök, matplats och vardagsrum vetter ut mot Långholmen och Riddarfjärden.
Luftigt sovrum med två inbyggda klädkammare. Från sovrummet finns en egen utgång till terrassen. Ekparkett.
Badrum med dusch, kakel och klinkers. Stambytt 1996.
Lägenheten disponerar ett vindsförråd. Heleneborgsgatan invid mäktiga Högalidskyrkan är en lugn och attraktiv gata på Södermalm.

Omgivningar

Söders västra hörn längs Söder Mälarstrand och Hornstull har blivit ett av Stockholms trendigaste och kontinentala kvarter med hipsters, barnfamiljer, turister och locals. En härlig blandning av vänliga människor. Här finns otaliga aktiviteter, restauranger, bad, parker, loppis, barer, bryggeri, Bio-Rio, löp- och promenadslingor, vatten, varv, båtar, allt!
Omgivningarna runt Hornstull och Högalid ger fantastiska möjligheter till rekreation med absolut närhet till vatten, badstrand, kajakklubb och småbåtshamn. En klassiker är att promenera eller löpa längs Årstavikens strandlinje. På Långholmen finns fina promenadvägar, sommarcaféer och härliga badplatser. Reimersholme är också en populär ö.
De urbana kvarteren är kreativa och här finns mängder med mer eller mindre kända caféer och restauranger, bl.a. de populära sommarställena, flytande Loopen marin Debaser strand och ett flertal andra såsom Barbro, Hornhuset, Tjoget, Warung, Linje Tio osv.

Kommunikationerna är utmärkta med både buss (bl.a. buss nr 4, 54, 66 & 77) och tunnelbanans röda linje. Närmsta tunnelbaneuppgång ligger endast några minuter från porten. I Hornstull finns även hållplats för flygbussarna. Gallerian vid Hornstull har all tänkbar service. Vacker promenad och cykelväg in till city via Söder Mälarstrand och vyn över Riddarfjärden lämnar ingen oberörd.

Brf Borren 42

Fastigheten på Heleneborgsgatan 20 bebyggdes 1935 med ett tidstypiskt nyfunkishus på en högt belägen plats strax söder om Söder Mälarstrand. Brf Borren 42 förvärvade fastigheten 1986. Föreningen äger marken. Föreningen består av 47 st lägenheter alla med bostadsrätt. Total bostadsyta är 2 063 kvm. 

Nyckeltal: Avgift 656 kr/kvm. Belåning 793 kr/kvm.

Föreningen har en liten inbjudande gårdsplan med utsikt över Pålsundet och Långholmen. Här finns sittgrupper och en boulebana. Föreningen har också en gemensam takterrass med en hänförande utsikt över Riddarfjärden. I övrigt finns det bastu med relaxrum och dusch. Separat ingång för cyklar direkt till cykelrummet. Rymlig och fräsch tvättstuga. Föreningen har även en trevlig gemensamhetslokal.

Fönsterrenovering pågår och sker etappvis. Kostnaden sprids därmed ut över flera år.

Brf Borren 42 är en välskött förening med god ekonomi.

Läs gärna mer i Årsredovisningen och i föreningens stadgar.

Tillträde och bud

Tillträde enligt överenskommelse. Det finns möjlighet till ett snabbt tillträde vid önskemål.

Om fler än ett bud kommer in kan budgivning förekomma och priset kan bli högre. Vid budgivning är det en sk. öppen budgivning med fri prövningsrätt. Detta innebär att de bud som lämnas redovisas till de övriga spekulanterna. Fri prövningsrätt innebär att säljaren har rätt att sälja till vem han/hon vill och behöver inte sälja till högstbjudande. Bindande avtal träffas först när båda parter har undertecknat köpekontrakt. Budlistan lämnas till slutgiltig köpare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och föreningen. Uppgifterna kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du/ni en undersökningsplikt som innebär att köparen ska undersöka/kontrollera både själva bostadsrättsföreningen och lägenheten.

För boendekostnadskalkyl, ev. låneansökningar var god kontakta mäklare Pia Andersson. Medlem i Fastighetsmäklarförbundet FMF.

Karta