Studio Oxenstiernsgatan 37, Östermalm

Rum med utsikt! Välkommen till denna studio med ett högt och fritt läge, perfekt som första bostad. Lägenheten har ett stort dubbelfönster som ger ett härligt ljus. Kök med spis, fläkt och kyl & frys. Badrum med dusch. Vacker utsikt över Gärdet och Kaknästornet. Bredband ingår i avgiften. Närhet till Garnisonen och Karlaplan. Mycket välskött, stabil förening med god ekonomi.

Bilder Karta Planritning
Boarea

18 kvm

Antal rum

1 rum

Avgift

1 066 kr/mån

Pris

1 995 000 kr/bud

Budgivning pågår

Senaste bud:
Budgivare nr 1 – 2 550 000 kr

Visning

Söndag 19 maj kl 11.30-12.30
Måndag 20 maj kl 17.30-18.00

Anmäl intresse

GRUNDFAKTA

FöreningBrf Rekryten 7
AdressOxenstiernsgatan 37, 5tr
Östermalm
Boarea18 kvm
Avgift1 066 kr/mån. inkl. värme, VA, Bredband
Lgh nr1506
Antal rum1 rum
HissJa
FörrådJa
Andelstal1,28430
InternetJa
Årsredovisning
Stadgar

Beskrivning

Beskrivning

Ljus lägenhet med en fri och härlig utsikt över Gärdet. Här finns potential till en riktigt trivsam lägenhet. Compact living på hög nivå.

Attraktivt läge invid Karlavägen, Gustav Adolfsparken och Djurgården.

I entrén finns 2 st fasta garderober.

Rummet har ekparkett och en lös dubbelgarderob. Det stora fönsterpartiet med utsikten ger lägenheten en vacker inramning och en rymlig känsla. Isolerglasfönster med persienner.

Köket har spis med häll, fläkt och kyl & frys. I köket finns överskåp och goda förvaringsutrymmen.

Badrum med dusch, WC och handfat.

I avgiften ingår värme, vatten och bredband.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Omgivningar

Oxenstiernsgatan är en erkänd och välkänd adress i Stockholm med SvT och Radiohuset som grannar. Här erbjuds det bästa av två världar.

Närhet till service vid Garnisonen, Karlaplan och Fältöversten. Promenadavstånd ner till Strandvägen och utanför porten ligger Gärdet och Djurgårdens grönskande oas med oändliga rekreationsmöjligheter i en vacker natur.

Bra kommunikationer med buss 4, 76, 72 och 94. Närhet till T-bana Karlaplan och buss nr 1.

 

Brf Rekryten 7

Brf Rekryten 7 äger marken och är en äkta förening som förvärvade fastigheten 2004. Brf Rekryten 7 ligger på Oxenstiernsgatan 37 och består av 40 st brf-lägenheter, 1 hyreslägenhet (dold tillgång) samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen har ytterligare en lokal på 70 kvm som i dagsläget projekteras till 2 st brf-lägenheter. Byggnaden uppfördes 1953. Mycket stabil och välskött förening med god ekonomi. I årsredovisningen för 2022 är föreningen skuldfri. Efter VA-stambytet 2023 har föreningen lån på ca 8 + 3 miljoner som planeras att till stor del amorteras bort vid försäljningen av de nyproducerade lägenheterna under 2024/25. Det finns inget beslut om avgiftshöjning.

Föreningen har ett mötesrum med kök för 20-25 personer och rummet fungerar även som en övernattningslägenhet för gäster. 250 kr/natt. Föreningen är medlem i en gårdsförening. Gården är nyligen fint renoverad med pergola, flera sittplatser och platsbyggda grillar. Föreningen har en stor och fräsch tvättstuga med fönster mot gården. Cykelrum finns samt gott om cykelparkeringar på gatan. Lägenheten disponerar ett förråd.

Bredband ingår i avgiften.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift betalas av köpare.

Axplock av föreningens renoveringar:

2022/23 – VA-Stambyte
2022 – OVK
2022 – Delaktig i renovering av gården som ägs av Gårdsföreningen
2020/21 – Fasadrenovering samt byte av fönster till isolerglas
2017 – Delvis relining av avloppsstammar
2013 – El-renovering
2004 – Stambyte i samtliga 1:or

Tillträde och bud

Tillträde enligt överenskommelse. Om fler än ett bud kommer in kan budgivning förekomma och priset kan bli högre. Vid budgivning är det en sk. öppen budgivning med fri prövningsrätt. Detta innebär att de bud som lämnas redovisas till de övriga spekulanterna. Fri prövningsrätt innebär att säljaren har rätt att sälja till vem han/hon vill och behöver inte sälja till högstbjudande. Bindande avtal träffas först när båda parter har undertecknat köpekontrakt. Budlistan lämnas till slutgiltig köpare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren. Uppgifterna kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du/ni en undersökningsplikt som innebär att köparen ska kontrollera både själva bostadsrättsföreningen och lägenheten.

För boendekostnadskalkyl, ev. låneansökningar var god kontakta mäklare Pia Andersson. Medlem i Fastighetsmäklarförbundet FMF.

DRIFTSKOSTNAD
Elkostnad290 kr/mån
Försäkring kr/mån
Totalt kr/mån
Brf REKRYTEN 7
BrfRekryten 7
Äkta föreningJa
Äger markenJa
Byggår1953
Antal lägenheter41
UppvärmningFjärrvärme
Org. nr769607-9388
Energiklass146 kWh/år
ANSVARIG MÄKLARE

Pia Andersson, auktoriserad fastighetsmäklare.
Tel 08-660 00 10, mobil 070-311 68 88.
[email protected]

BILDER

Karta