Enkel liten stuga nära havet och skogen!

Info Karta Bilder


Senneby Havsväg 58 | Sennebyhaken, Norrtälje

En egen tillflyktsplats för rekreation. En enkel liten stuga med sommarvatten och el på en hörntomt nära havet vid Sennebyhaken. Sennebyhaken är ett lugnt naturområde invid både skog och hav. Det finns också en skyddad vik för små båtar. Som gjort för avkoppling med en god bok, svampplockning, promenader, fiske eller som en skrivarlya eller varför inte, bara njuta.

VISNING

Kontakta mäklaren för visning

PRIS:
875 000 kr / högstbjudande

Grundfakta


Antal rum: 1 rum
Sovplatser: 3 – 4

Tomtarea: 2 281 Kvm

Vatten och avlopp:
Sommarvatten. Avlopp saknas.

Taxeringsvärde


Småhusenhet med mindre byggnad (213)

Totalt: 456 000
År: 2017
Kod: 213

Driftkostnad


El: 396 kr/mån
Samfällighet: 158 kr/mån
Vatten: 17 kr/mån
Övrigt: 57 kr/mån
Total driftkostnad: 628 kr/mån

NYBYGGNADSKARTA samfälld mark

Allmänt

I detta mysiga och rofyllda område, Sennebyhaken, finns en liten enkel stuga för rekreation och naturupplevelser. Stugan ligger på en fin och ostörd hörntomt. Naturen runt halva tomten äger samfälligheten och den består av en fin blandskog.

En plats att koppla av på nära naturen och naturens rikedom. Stugan är mysigt inredd och den har både el och sommarvatten.

Samfälligheten har båtplatser som ligger i en lugn lagun. Det är endast några minuters promenad ner till öppna havet, Ålands Hav, där det finns vackra klippor för sol och bad eller bara sitta och titta ut över havet under årets alla årstider. Strax intill finns även ett par små, barnvänliga och sköna sandstränder. Samfälligheten äger sedan maj 2018 mark runtomkring husen och ner till strandkanten. Inom området finns en gemensam plats som används för kräftskivor, midsommarfirande och för grillkvällar. Här spelas fotboll och en rad andra lekar. En fördel är att denna öppna plats också kan användas som en helikopterplatta vid nödfall.

Boden

Den lilla enkla stugan är inredd med en våningssäng och en soffa som även fungerar som en bäddsoffa. Det finns ett klaffbord, bokhylla och en garderob. “Köket” är en diskbänk med plats för micro, kaffekokare, elplatta etc. Boden har el och ett utkast med sommarvatten. Ett charmigt utedass och förråd finns.

Bygglov

Om man önskar bygga ett större hus så är området detaljplanerat och här beviljas bygglov för en huvudbyggnad på 80 kvm och 2 uthusbyggnader om totalt 40 kvm. Utöver det får man också uppföra ett Attefallshus på 25 kvm utan bygglov, dock krävs en bygganmälan. Gå gärna in på www.norrtalje.se för mer info från kommunen.

Vägbeskrivning

Åk till Älmsta. Sväng höger (om ni kommer söderifrån) direkt efter bron (som går över Väddö kanal) mot Simpnäs. Följ vägen ner mot golfbanan och sväng vänster in mot Senneby. I “Bullerbyn” Senneby går Senneby havsväg in till vänster. Kör några minuter och nr 58 ligger på höger sida strax innan ni kommer ner till havet. Det är ca 6 km från Älmsta.

Omgivningar

Sennebyhaken är en udde i havet, ett fint naturreservat med stigar. Området Sennebyhaken ligger strax söder om haken och är ett mindre område med stora tomter och mycket natur mellan tomterna. En idyll där det finns mycket att uppleva och upptäcka. Hela Väddöbygden är fylld av outömliga upplevelser. Från Sennebyhaken finns många stigar att gå och Roslagsleden går intill (106 lättvandrade kilometrar från Danderyd till Grisslehamn). Väddöbygden ligger i Roslagen ca 30 km norr om Norrtälje vid Ålands hav. Väddöbygden omfattar Väddö, Barnens Ö, Björkö och Arholma i söder och Fogdö, Singö och Grisslehamn i norr. Centralorten är Älmsta. Tips på smultronställen: http://www.vaddobygden.se/sevardheter/

Den närmsta byn från stugan heter Senneby, en kulturmiljö som innehåller många komponenter. Senneby bestod under 1600-talet av sju gårdar i en klunga. Idag utgör de sju gårdarna själva bykärnan, men nu finns det bebyggelse längs hela vägen, ca 3 km. Gravfält och ortsnamn tyder på bebyggelse från yngre järnåldern. Idag är Senneby en levande by med ålderdomlig karaktär. Här finns både fast boende och sommarboende samt ett omfattande egenförtagande med bl.a. gårdsbutik med närodlat. Perfekt att cykla till för att handla frukostägg, frukt och grönsaker.

Infartsvägen till Senneby från Södersund går genom en bergskedja som består av tre från varandra avskilda berg, Kasberget, Mellanberget och Mossberget. Kasberget, det nordligaste, ca 50 m över havet, är Roslagens högsta utsiktspunkt. Mossberget, som är några meter lägre, har naturstig från Kista hembygdsgård. Vid klart väder kan man skönja Åland. Runt byn utbreder sig åker- och betesmarker i ett flackt bälte. Ytterst ligger skogsmarken som sträcker sig österut mot Ålands hav där vi finner Sennebyhaken. Kista hembygdsgård undgick att bli bränd av ryssarna 1719 och visar upp en autentisk miljö samt museiarrangemang. Här firas traditionsenlig midsommar som lockar många besökare från när och fjärran.

Centralorten Älmsta erbjuder det mesta man kan önska. Här finns många småföretag och butiker, marin service och restauranger. Ica Väddö gör inte någon besviken och i Älmsta finns bl.a. en järnaffär, en pappersstuga som också är ombud för systembolaget, en stor möbelaffär, handelsträdgård, gårdsmejeri, antikaffärer och i omgivningarna brukar det dyka upp en hel del loppisar sommartid. I Älmsta finns en idrottsplats med många familjeaktiviteter och lite söder om Älmsta ligger den natursköna golfbanan Väddö GK som också erbjuder skidspår vintertid.

Till Grisslehamn med aktivit fiskeläge, restauranger, bageri och butiker och inte minst Albert Engströms ateljé är det ca 10 km. Anrika Hotel Havsbaden har genomgått en helrenovering och öppnade i somras Sveriges största hotell spa-anläggning. Från Grisslehamn går färjetrafik till Åland med Eckerölinjen. En trevlig dagsutflykt!

Kommunikationer

Bra kommunikationer med bussar till och från Älmsta. Med bil tar det drygt 1 tim till Stockholm (ca 10 mil) och lika nära är det till Uppsala.

Gemensamhetsanläggning

Senneby GA:12, Senneby GA:6, Senneby S:17.

Tillträde och bud

Tillträde enligt överenskommelse, möjlighet finns till ett omgående tillträde. Om fler än ett bud kommer in kan budgivning förekomma och priset kan bli högre. Vid budgivning är det en sk. öppen budgivning med fri prövningsrätt. Detta innebär att de bud som lämnas redovisas till de övriga spekulanterna. Fri prövningsrätt innebär att säljaren har rätt att sälja till vem han/hon vill och behöver inte sälja till högstbjudande. Bindande avtal träffas först när båda parter har undertecknat köpekontrakt. Budlistan lämnas till slutgiltig köpare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren. Uppgifterna kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du/ni en undersökningsplikt som innebär att köparen ska undersöka/kontrollera fastigheten.

För boendekostnadskalkyl, ev. låneansökningar var god kontakta mäklare Pia Andersson. Medlem i Fastighetsmäklarförbundet FMF.

Anmäl intresse

Karta